Porttakal Anasayfa
Şifremi Unuttum
Haberler Anasayfa » Dünya Haberleri » Hollanda'daki Türk Akademisyenler Birliği TANNET'te yeni dönem
Dünya Haberleri

Hollanda'daki Türk Akademisyenler Birliği TANNET'te yeni dönem

Eklenme tarihi: 07.09.2008 12:10:32 | Kaynak: Cihan

AMSTERDAM(CİHAN)-

Hollanda'da bulunan Türk Akademisyenler Birliği TANNET'te yeni dönem başlıyor. Bu amaçla Amsterdam'da Hollanda Devlet Planlama Kurumu (SER) Başkanı Alexander Rinnoy Kan'ın katılımı ile bir toplantı düzenledi. Toplantıya Hollanda çapında 50'ye yakın akademisyen ve sahasında uzman kişiler katıldı.

Görevi eski müdür Melek Usta'dan devralan Tuncay Cinibulak, açlıştaki konuşmasında kurumun hizmetini tüm Hollanda geneline yayacaklarını söyledi. Cinibulak, ülkenin dört bir yanında yaşayan yüksek öğrenim görmüş bütün vatandaşlara ulaşarak Hollanda'da entegrasyon alanında da yeni bir çığır açacağını açıkladı.

TANNET Başkanı Uğur Pekdemir de açılış konuşmasında TANNET'in bir çınar gibi yeşermekte ve dimdik ayakta olduğunu söyledi. Pakdemir 'İşte kurumumuzun bu potansiyelini daha iyi seferber ederek, hem Türk asıllı vatandaşlarımızın toplumun en üst katmanlarına ulaşmalarını sağlamak, hem de TANNET'in amaç ve misyonuna ilgi duyan Hollandalı dostlarımız arasında daha güçlü köprülerin oluşmasında caba harcayacağız. Sekiz yıllık bir özgeçmişi olan Türk Akademisyenler Birliği TANNET, beş yüz kişilik bir akademisyenler topluluğu ile birçok faaliyete imza atmış ve Hollanda toplumunun önde gelen kurum ve kuruluşlarıyla birlikte çalışarak, Türk toplumunun ekonomik, kültürel, tarihi ve bilgi potansiyelini Hollandalı kamuoyuna taşımayı başarmıştır.' dedi.

Görev devir teslim töreninden sonra kürsüde söz alan Tuncay Cinibulak, kahvenin Türkiye'den Hollanda'ya geliş hikâyesini anlattı. Cinlibudak '1663 yılında Hollanda'da ilk kahvehaneler açılarak adlarını de Kahve Murat, Süleyman, Mustafa ve Ahmet koydular. Ama Hollanda'da birçok insan kahvenin Türkiye'den geldiğini bilmediği gibi, Osmanlının Hollanda ve Avrupa kültürlerine katkıları da fazla bilinmez.' diye konuştu.

Daha sonra kürsüye çıkan Hollanda Devlet Planlama Kurumu Başkanı Dr. Alexander Rinnooy Kan, eğitim alanında kısa bir bilgilendirme yaptı. Hollanda'da TANNET gibi bir kurumun misafiri olarak konuşmaktan onurlandığını belirterek, Türk gençlerinin eğitim alanında giderek daha başarılı noktalara geldiğini açıkladı. Rinnooy Kan, 'Gururlanarak söylemeliyim ki, Türk kız öğrencilerin sayısı erkeklere nazaran daha da fazladır. Ama tabii ki birçok sorunlar da var. Örneğin Türk asıllı öğretmenlerin sayısı hala çok azdır.' diye konuştu.

Rinnooy Kan'ın bu sözlerinin ardından salonda bulunan seksen kadar akademisyen ile bu sorunun nedenlerini tartıştı. TANNET adına söz alan, Tuncay Cinibulak, SER gibi birçok kurumda sayısal olarak çok az yabancının çalıştığına dikkat çekerek, Rinnooy Kan'dan yer boşaldığında SER'e bir Türk akademisyenin alınmasın sözünü aldı. (CİHAN)

Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorum yazabilmek için Porttakal üyesi olmanız gerekmektedir. Hemen üye olmak için tıklayınız.

Benzer Haberler

Hollanda'daki terörist davası düştü

Hollanda'da 2004 yılında eğitim gördükleri kampta yakalanan bir grup PKK'lı terörist aleyhinde açılan dava düştü. Den Bosch Mahkemesi, Türkiye'nin yargılama sürecine yardımcı olmadığını öne sürerek, Hollanda'da yakalanan terör örgütü PKK mensubu 11 kişi hakkında açılan davanın düşmesine karar verdi

Hollanda'daki fuhuş operasyonunda Türk çete

Amsterdam - Hollanda'da, internet üzerinden yapılan sohbetlere katılarak, kadınları pazarladığı öne sürülen bir Türk çetesinin ortaya çıkarıldığı bildirildi. Polisten yapılan açıklamada, çetenin elebaşıları oldukları bildirilen Mehmet (27) ve Murat O

Hollanda'daki güzellik yarışmasını Türk kızı kazandı

Hollanda'da her yıl düzenlenen "Miss Nederland" güzellik yarışmasını, bu yıl Türk kızı Deniz Akkoyun (24) kazandı. 12 eyaletten seçilen birincilerin yer aldığı, dün akşam Hilversum'da 20'ncisi düzenlenen yarışmada, Utrecht'ten katılan Deniz Akkoyun ülke birinciliğini aldı

Hollanda'daki coşku Türkiye'yi aratmadı

Bu yıl Kurban Bayramı, Hollanda'da okuyan Müslüman kökenli öğrencilere izin verilmesi dolaysıyla daha coşkulu geçiyor. Hollanda'da sabahın erken saatlerinden itibaren camileri dolduran Müslümanlar, bayram namazını büyük bir coşkuyla kıldı

Hollanda'daki coşku Türkiye'yi aratmadı

Bu yıl Kurban Bayramı, Hollanda'da okuyan Müslüman kökenli öğrencilere izin verilmesi dolaysıyla daha coşkulu geçiyor. Hollanda'da sabahın erken saatlerinden itibaren camileri dolduran Müslümanlar, bayram namazını büyük bir coşkuyla kıldı